PAROHIA ORTODOXĂ "VALEA CETĂŢII" BRAŞOV
BISERICA ORTODOXĂ "SFINŢII ÎMPĂRAŢI CONSTANTIN ŞI ELENA" şi "SFÂNTUL SFINŢIT MUCENIC CORNELIU SUTAŞUL"

NOUTATI

Vezi arhiva noutati

CATEHISM

 • Indrumari duhovnicesti pentru copii
 • Indrumari duhovnicesti
 • Indrumari duhovnicesti pentru spovedit
 • Cele 9 porunci bisericesti
 • Pacate impotriva duhului sfant
 • Pacate strigatoare la cer
 • Pacate de capetenie
 • Faptele indurarii trupesti
 • Faptele indurarii sufletesti

30 aprilie - 4 mai 2015 Primirea în pelerinaj a sfintelor moaște ale Sf. Ier. CALINIC de la Cernica

  Cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 30 aprilie – 4 mai 2015, în Biserica Ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Parohia Ortodoxă „Valea Cetăţii” Braşov, se află Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

  Joi, 30 aprilie 2015, o delegație a Arhiepiscopiei Bucureștilor condusă de Arhim. Maxim Bădoiu, starețul Mănăstirii Cernica, împreună cu partelemon. Teoctist Oprea și Ierod. Varsanufie Paraschiv din obștea Mănăstirii Cernica, au adus în pelerinaj în Arhiepiscopia Sibiului, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Brașov – Parohia Valea Cetății, racla în care se află o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Mănăstirea Cernica. Delegația ce a adus sfânta raclă a fost întâmpinată de către un sobor de preoţi braşoveni şi numeroşi credincioşi, în strada Crişului (Parcul Trandafirilor).

  Ulterior, s-a organizat o procesiune religioasă pe străzile din apropierea bisericii, în cadrul căreia au fost purtate de către preoţi şi credincioşi, alături de ripide, prapori, sfeșnice și icoanele sfinților cinstiți, și:

  •  sfânta raclă cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica (primită în pelerinaj);
  •  sfânta raclă cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei (sfinte moaște ce au fost dăruite bisericii noastre prin grija Înalpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza în anul 2013);
  • sfânta raclă cu Sfintele Moaşte ale Sfinţilor Mucenici Epictet, Astion, Zotic, Atal, Camasie şi Filip din Dobrogea (sfinte moaște ce au fost dăruite bisericii noastre prin grija Înalpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza în anul 2014).

  La această procesiune religioasă a participat soborul de ierarhi şi preoţi, împreună cu mulţimea de credincioşi.

  La intrarea în sfânta biserică, s-a săvârșit slujba de Tedeum, iar la final au fost rostite cuvinte de învățătură de către Preacucernicul Părinte Dănuț-Gheorghe Benga, Protopopul Brașovului și de către Preacuviosul Părinte Arhim. Maxim Bădoiu, starețul Mănăstirii Cernica.

  În încheiere, Preacurenicul Părinte Corneliu Gârbacea, parohul Parohiei Valea Cetății, a adus mulțumiri alese Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române  și Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. Laurențiu Streza pentru că au dat înalta binecuvântare de a fi aduse în pelerinaj la Brașov sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

  În continuare, în biserică s-a săvârșit slulba Acatistului Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

  Pe perioada pelerinajului, 30 aprilie – 4 mai 2015, Sf. Liturghie se săvârșește vineri și duminică dimineață, Sf. Taină a Maslului se sâvârșește în fiecare seară, precum și vineri și sâmbătă dimineață, iar Acatistul Sf. Ierarh Calinic de la Cernica se săvârșește luni dimineață.